neljapäev, 9. aprill 2009

Kevad, kevad, kevad! :)

Alustan nädalavahetusest( mainin ära asjaolu, et pole kirjutanud ainult seepärast, et mu täpitähtedega on mingi jama :/ ja niii nõme on.. )
Laupäeval läksin talli 1-se bussiga. Teha oli ainult Blanx, kuna Aile tuli õhtul Domiga ise sõitma. Tõin Blanka koplist ära ja panin vahekäiku. Valmispanek võttis pääris kaua:P aga mis ma teha saan, kui mulle meeldib teda niisama ninnu-nännutada :) Lõpuks sai ta valmis, tekid selga (võtsin ikkagi paksud talvetekid) ja maneezi. Villemson kordetas oma noort ja rääkis, et Ruilas olid nad ajakavaga puusse pannud või sõitis Karin vähem parkuure, ma ei tea. Igaljuhul jõusid nad´palju varem tagasi ja ajaliselt oleks isegi hüpata saanud( jätsime trenni Ruila pärast ära). Aga kuna tõkkeid sees ei olnud, siis ei hakanud jamama. Tegin Blanxiga korraliku ratsastuse, alguses tegin pikalt sammus( painutasin, õlad sees, peatused, taandamised, sääre eest ära jne. ) Hakkasin traavis tööle, alguses töötasin lõdvestamisega( nagu ikka:) ), see võtab meil juba päris vähe aega, siis painutasin palju-palju. Tegin õlad sees, sääre eest ära ja muud sellist, mõned diagonaalid pikendasin ka. Jalutasin vaba ratsmega ja vaatasin, et oh Liia tuli. Uurisin, kuidas tal katsetel läks ( ta arvas, et selle kooli direktor hakkab teda põlvili paluma, et Liia sinna läheks :D) noh igaljuhul palusin tal enda trenni filmida. Ta lubas, et teeb endale kohvi valmis ja tuleb...okei, jalutasin siis ja tegin soojenduseks natuke galoppi. Galopis tegin kokku-lahti sõitmist ja mõned diagonaalid traavi kaudu jalga vahetades( mõnel korral Blanx leidis, et miks läbi traavi, kui saab õhust, aga okei :D). Selleks hetkeks oli Liia oma kohvi juba 2o minutit teinud ja lõpetasin ära. Panin Blanxi kordele kõndima, ta oli juba enam-vähem kuivaks jalutatud ja siis tuli Liia, et ,,noh, on sul mind veel vaja?'' :D Noo ega ikka ei olnud. Tekid selga ja tagasi talli, avastasin, et paksud talvetekid on juba liig ehk KEVAD on käes;) Jätsin fliisiga boksi seisma ja oligi koju minek.
Pühapäéval läksin jälle 1-se bussiga. Teha olid mõlemad nii Blanx kui ka Dom. Läksin koplsisse, seisin nunnude vahel ja vaatasin neile lolli näoga otsa, kuna ei suutnud otsustada kumba enne võtta:P Lõpuks tegin nii: Kapten, kapten, vaata ette, sinu naine kukub vette, pea ees, jalad taga, sina oled mängust vaba:D:D:D ja vabaks sai Dom, niiet Blanx kõigepealt.
Blanxil oli kordepäev, kuna viimane kordetrenn oli oma 9 päeva tagasi...Bad, bad... Panin ta valmis, mitte sedelga, vaid sadulaga, kuna mõtlesin, et võibolla istun korra selga. Võtsin õhukese kaelaosaga Bucase(kevad, kevad!) pluss õhuke fliis :) Otsustasin kõigepealt vaatama minna, kuidas väljas liivaplats on. Hea oli, täitsa sõidetav. Võtsin tüdruku kordele, kohe oli näha, et on elavam, kui tavaliselt( ikkagi esimene trenn õues:P) Lasin mõlemale poole traavi ja siis läks üks onu platsi kaudu oma hobusega maastikule ja tema koer avastas lõpuks, et peremees on kaugel ja hüppas põõsast välja ja jooksis haukudes järgi. Blanx ehmatas selle peale ja mitte vähe :D Peale seda toimus umbes 5 minutit üks suurem jooksmine. Tibu sai vähemalt välja elada ennast. Kui ta oli rahunenud, panin külgratsmed peale, mõlemat pidi lasin tal ennast hääästi-häästi alla traavis joosta, galoppi ei teinud. Istusin selga ja hüppasin ühte pisikest lattaeda, kuna Jüri trenn jäi ära:( Jalutasin maha ja koju, pääris märg oli , jätsin fliisiga boksi. Siis võtsin Domi, panin valmis ja läksin temaga ka platsile. Alguses korde, mõlemat pidi traav ja natuke sammu vahele. Galoppi tegin ka mõlemat pidi. Korra tõmbas täiega minema, aga juhtub ikka...Peale kordet(umbes 25 minutit) läksin selga. Noo ausalt öeldes oli päris kehv. Kohati oli selline tunne, et Dom ei jaga üldse mitte midagi ja kogu see ratsutamine on talle üks must maa...Ta tegi mulle selgeks, et ta millesti aru ei saa:P aga kõigil on halbu päevi. Peale poolt tundi seljas(enamus aega tegin sammu), hakkas mingi valgus tunneli lõpust paistma, aga väga vähe:P Üldiselt töötasin voldil ja tegin sammu-traavi üleminekuid. Lõpus tegin mõlemale poole galopile tõste ka ja kõik, polnud mõtet rohkem teha, sest Dom ei saanud eriti pihta, mida ta tegema peab. Aga ta hakkab saama! :) Kunagi, varsti! Jalutasin ära ja talli tagasi, lasin ta pm kohe välja ka. Blanxile panin kaelaosaga fliisi selga ja õue, ta oli juba üle kolme tunni sees olnud:P Esmaspäév-teisipäév talis ei käinud, kolmapäévast on allpool link :) Täna(neljapäéval ka ei käinud, badbadbad me :( ). Aga homme on JüRI TRENN!!! :)

Kommentaare ei ole: