neljapäev, 11. juuni 2009











Niinii, polegi nagu motivatsiooni midagi kirjutada, kuidagi väga tüüpiline Eesti värk....
Eile tegin kõik kolm looma ära, kõigepealt käisin Domiga pika maastikuringi ja sellest palju tegime galoppi, täitsa väsinud oli poiss lõpuks. Aga see on ainult positiivne:D Siis tegin Täpsule vabahüppeid, hüppas küll, pole midagi öelda, iseasi, kas temast tipphobune saab...Kohati ta tundub mulle siiski sellise toreda ja hea keskmise sportloomana, kes võiks miskit 120-130cm tulevikus sõita, ma mõtlen seda just sellest küljest, et kas mul oleks mõtet ta Hispaaniasse kaasa võtta. Mõned nädalad tagasi ma palusin abi otsustamiseks, kas üldse minna, nüüd palun abi otsustamises, kas Täps kaasa võtta:) Toon välja ka mõned head ja halvad pooled. Nimelt hea oleks see, et seal koos Betoga ma suudaks talle anda korraliku ratsastuse ja samas ise õppida, kuidas korretktselt sõita noort looma eeldusel, et temast saab väga kõrgel tasemel loom. Teine pool oleks see, et mul oleks 1 loom veel juures keda sõita, aga samas mul niigi 2 looma enivei ja 1-2 tuleb päevas juurde, kui Beto ei viitsi kõiki oma loomi ise sõita:P Ehk ilma Täpita 3 hobust on mul sõita ikkagi. Positiivse poole pealt ei oskagi rohkem välja tuua, aga halva pealt siis see, et pool aega ma olen koos Betoga võistlustel ja Täps jääb siis sõitmata ja heal juhul visatakse karuselli(koplis seal loomad ei käi), aga samas noorel loomal polegi vaja olla töös üle 4x nädalas, 4 on lausa maksimum. Halb on veel see, et tema sinna saamine saab olema üks paras pähkel ja kindlasti mitte odav pähkel:D ja seda mulle ju kinni ei maksta, pärast elamine küll, aga...oeh, ei teagi, mis ette võtta, kui ma näeks, et sellest loomast tuleb kindlasti tegija, siis ei kahtleks, aga...ma ei tea, samas kunagi ei tea, pärast hakkab paugutama nii, et ainult hoia ja keela. Ühesõnaga andke nõu! :)
Peale Täpit sõitsin Blanxi ka, super oli! Tegin korraliku trenni tüdrukule ja toimis ilusti, üritasin ta hästi tervaks sõita, parem sõna oleks tundlikuks vist:P Tegin palju kokku-lahti sõitmist, lühikesi pöördeid ja proovisin ka harjutust, mida Beto teeb igapäev kõigile oma loomadele(väike volt ja koguaeg lükkad tagumikku välja ehk põhimõtteliselt näeb asi välja nagu sääre eest ära astumine ringil, mitte diagonaalil) alguses Blanx ei saanud väga pihta, mida ta tegema peaks, aga kui sai, polnud mingit probleemi, astus ära küll.
Täna sõitsin ainult Blanxi, hüppasin nimelt. Nii hea on! Hoopis teine asi, kui mina ennast sadulas kindlat tunnen, paugutab hästi, ma ei viitsigi midagi detailselt kirja panna, panen mõne pildi. Ühesõnaga kui leiduks mõni kindel sõitja, kes on tõesti KINDEL ja teab, mida tõkke ees hobusega teha, siis saaks ta endale ikka väga hea looma istumise alla...
Täpile tegin kerge korde, mitte midagi huvitavat.
Muide, ma sain osad eksami tulemused kätte ja ma sain matemaatika LÄBI!!!! Ma hüppasin peaaegu taevasse, kui selle sõnumi sain:D Niiet keskkooliga on nüüd vsjooo! Enam kunagi ma ei pea oma peakest sellega vaevama! Ja laupäeval on mul ARK'is teooria eksam ja pühapäeval lähen kindlasti võistlema-wish me luck!

4 kommentaari:

Ingrid ütles ...

Arvestades kui vähe sul tallitöid jms on, siis 3-5 hobuse päevas sõitmine küll midagi üle jõu käivat ei tohiks ju olla? :P Kui raha oleks, siis ma muidu võtaks igal juhul oma (või sõidu-) hobuse sellisesse kohta kaasa, AGA ma vist siiski loobuks, kui hobustel mingit võimalust väljas käia pole. :D Aga noh, enamus tipphobuseid saab nii ju hakkama, see on lihtsalt mu enda kiiks, et mu hobune PEAB välja saama. :P

Unknown ütles ...

See on muidugi kurb kui hobune välja ei saa..Täps eluaeg ju pooleldi vabapidamisel olnud ka. Samas oleme ju näinud kui KENA ta välja näeb ja kui HÄSTI käitub kui ta tallihobuseelu elab. Raske otsus muidugi..Saksamaale saaks aga kuda sealt edasi? Eks pead varsti otsustama, siis tean mina ka edasi paanitseda:D!
Palju õnne eksamite osas ja edu nädalavahetuseks!

Karin ütles ...

Mul endal on ka totaalne kiiks väljas käimise osas, minu meelest on see ülitähtis, et hobune saaks vabalt liikuda, ilma ratsanikuta, olla hobune...see, et ta konkreetselt karjamaal käiks ei ole nii oluline minu meelest, aga just see, et hobune saaks vabalt liikuda ja siis mina lõpuks hakkasin ka Beto hobuseid maneeži lahti laskma, lihtsalt nii kahju oli neid vaadata päev läbi boksis ja hobused olid palju õnnelikumad kui said vähemalt maneeži :)

Ruudu ütles ...

Ossaaaa, kus Blanks hüppab :D!